Michel 1000ste medewerker Mariasteen aan het woord.

1000ste medewerker Michel samen met directeur Koen Staelens 24 februari 2022

Interview met 1000ste medewerker Mariasteen

Michel De Doelder, Technisch Teamleider Elektromontage, startte in het najaar van 2021 bij Mariasteen. Meer nog hij was zelfs onze 1000ste medewerker in dienst. Na 5 maanden van inwerking vragen we hem naar zijn drijfveer om bij ons te werken en of deze overeenstemt met de effectieve werk ”beleving”.

Sociale economie: vertrouwd of totaal nieuw?

“De hoofdreden waarom ik hier solliciteerde was het menselijk aspect. Voorheen was ik niet vertrouwd met sociale economie. Ik wist dat er natuurlijk moet gewerkt worden maar dat omgaan en helpen van mensen die er werken minstens even belangrijk zou zijn. Ik vind het tof dat er veel variatie is in het werk zelf, dat er echt ingezet wordt op aanpassingen om het werk werkbaar te maken maar vooral dat mensen hier echt vriendelijk zijn.

Als ik hier ’s avonds naar huis ga heb ik een goed gevoel. Ik heb zinvol werk verricht en dat geeft echt voldoening.”

Hoe beleef de je ondersteuning als begeleider?

“De eerste weken kreeg ik enorm veel support van collega’s, nu nog steeds maar ik wordt natuurlijk minder afhankelijk. Sowieso als er iets is kan ik altijd op hen terugvallen en dat voelt goed.”

Zou je anderen ook adviseren bij ons te komen werken?

“Ja hoor! Het is hier aangenaam werken, toffe collega’s en goede sfeer. Op mijn vorig werk had ik 21 verlofdagen, maar nu heb ik ook extra rimpeldagen en natuurlijk vind ik het ook heel fijn dat wij elke vrijdagmiddag vrij zijn!”

Hoe voelt het om 100stee medewerker te zijn?

“Ik ben officieel nummer 1000, en ondertussen zijn er velen bij gekomen,  maar ik voel me hier zeker geen nummer. Je weet wel dat er in Mariasteen heel veel mensen werken, dit zie je trouwens ook op de site aan de diverse bestelwagens groendienst, poetslijn, schilder en klus en de diverse horecazaken. Maar ik heb nooit het gevoel op de werkvloer dat we zo’n grote organisatie zijn. Mijn afdeling werkt als het ware als kleine entiteit (team van 40 personen) binnen dit groot geheel en dit is ook voelbaar. Ik ervaar zeker niet het stressgevoel dat binnen bedrijven in de reguliere economie wel voelbaarder is. Ik put energie uit mijn job en dat kunnen er tegenwoordig niet veel meer zeggen.”

fingerprint

Een afspraak maken

We wensen je graag veel meer te vertellen. Heb je een specifieke vraag? Bel ons gerust even op.

+32 51 23 08 11